Onderweg naar Split Kroatië

Split Kroatië

Amsterdam – Split – Seget

Goedemorgen! 

TRING TRING TRING TRING! Normaliter een rot geluid, maar deze ochtend is niet zoals alle andere.

Huppa, ik was nog nooit zo snel mn bed uitgesprongen en naar de douche gerent. (Een minuut later werd ik dan ook meteen gestraft). Ik pakte mijn nieuwe scheermesjes en haalde er een uit de verpakking, net zoals ik dat altijd doe…. Ik begon met scheren en jawel in een haal raak. 15 cm huid zit keurig opgerold in mn nieuwe scheermesje. Etos bedankt! Het waren nogwel mijn lievelings scheermesjes. Een bloed kwam eruit niet te filmen. Het vreemde was dat mijn huid eerst helemaal wit werd, voordat het bloed eruit kwam stromen. Nou top en ik had op zich natuurlijk al best veel haast.. Die avond ervoor had ik tot 1 uur aan mijn scriptie gewerkt en moest ik nog de laatste dingen voor mijn werk afronden. Ik had geen kracht meer om die nacht mijn koffer in te pakken. Dit had ik natuurlijk al veel eerder moeten doen, maar plannen is niet bepaald mijn sterkste punt. 

Dus… ik moest mn koffer nog inpakken en het was inmiddels al kwart over 7. Ja… om kwart VOOR 8 moest ik in de auto zitten, ingepakt en wel. Een half uur de tijd, dat moet lukken.

Wat kleren gepakt, overigens geen idee of er iets te combineren valt daar in Kroatië. Maar dat maakt niet uit alles beter dan naakt. De gemiddelde temperatuur is daar dertig graden en ik zal de meeste tijd dwarrelen in mijn bikini. 

Jayn, je hebt nog 5 minuten riep Joren. In de hurry modus en gaan, voordat ik het wist zaten we in de trein richting Schiphol. Op het station verliep het ook niet al te soepel. Joren was zijn portemonnee vergeten (waar zijn OV-kaart in zat) en mij OV-kaart deed het ineens niet. Ik had mijn studentenproduct stopgezet, maar nooit een ander product aangezet. Ja, NS weet ik veel. Met zware tassen de roltrap opgerent op de trein te halen. 

Split Kroatië, here I come

Het is eindelijk zover, wij zijn onderweg naar Split in Kroatië! Eenmaal tussen de wolken een paar honderd kilometer boven de bewoonde wereld, besefte ik mij dat ik vakantie had. Even weg van alles. Geen scriptie, geen werk, geen huishouden en zo kan ik nog wel even doorgaan! 

Ik ga op reis en ik neem mee….

Een portemonnee vol Kuna’s – de valuta hier in Kroatie – een koffer vol bikini’s, zonnebrand en slippers! Al met al woog mn tas toch nog twintig kilo. Normaal gesproken neem ik altijd een koffer mee, maar op een boot is dat niet zo handig in verband met het opbergen.

De haven van Seget is erg nieuw en heeft veel leuke restaurants en bars. Het is wel een echte jachthaven, prima om de eerste dag te vertoeven. Ons schip, de Fietsa Lente is een Jeanneau 42 ft.

Mocht je ooit een boot huren, zorg dan altijd dat je de checklist goed doorneemt en controleer de boot op eventuele schade. Je weet maar nooit.

Nog geen twaalf uur geleden met bloed, zweet en tranen ingepakt en daar is het moment alweer aangebroken dat ik mn koffer uitpakken mag! Ik vind het heerlijk om mn spulletjes een plekje te geven. Al is dat is een boot nog best lastig. 

Rond acht uur hebben we met de groep afgesproken, ik lust wel wat. Ik denk dat Mixes Grill op het menu staat.  

Leave me a Comment