Help, ik heb last van haar uitval!

Help, ik heb last van haar uitval!

We hechten allemaal ontzetten veel waarde aan ons haar. Helaas kunnen verschillende factoren hier invloed op hebben en kan er door onder andere werkdruk haaruitval ontstaan. Naast het masseren van de hoofdhuid kunnen we via onderstaande tips de kans op haaruitval een klein stukje verkleinen.

Kies voor een zo mild mogelijke haarverf (als je dat gebruikt)
Een van de beste tips voor mooi en gezond haar is natuurlijk om je haar niet te verven. Dit vergroot de kans op haar uitval ook relatief groot. Mocht je toch geen andere optie weten is het gebruiken van haarverf zonder ammoniak en zo min mogelijk troep essentieel! Weet wel dat permanente haarverf nooit volledig natuurlijk is. De enige natuurlijke optie om je haar mee te kleuren is henna. Dit is overigens wel lastig uit je haar te halen wees dus zeker van je zaak.

Bezoek specialisten
Wellicht loop je te hard van stapel en is je haar uitval minder erg dan je denkt. Laat het controleren door een specialist en bespreek samen in de ergste gevallen over een mogelijke haar transplantatie. Daarnaast kan er bij gebruik van veel medicijnen ook haaruitval ontstaan. Medicijnen voor onder anderen je schildklier, bloedvetverlaging, bloedverdunner, hormonen, zuurremmers of jicht kunnen het proces op haaruitval versnellen. Zo is het gebruik van te veel vitamine A ook niet gezond voor de haar.

Stop met roken
Roken zorgt ervoor dat je bloedvaten vernauwen wat de toch al slecht doorbloedde hoofdhuid nog meer op de proef stelt. Alcohol verbetert juist de doorbloeding van de aderen, door ze te verwijden. Neem dus in het weekend één of twee alcoholische drankjes voor je haren. Dit houdt niet in dat een dagelijkse drankje meer goeds zal doen, dit is zoals je zelf wel begrijpt ongezond. Daarnaast roken we vaker om stress te verminderen. Zorg voor een stabiele routine en plan alles zo zorgvuldig mogelijk uit. Hoe minder je strest des te minder je rookt!

Leave me a Comment